venerdì 26 dicembre 2014

Sallate jeshile


Receta gatimi

Sallaten jeshile pasi i heqim deget e prishura e zhysim ne nje ene me uje per ta lare .Nese eshte e mundur mund ta mbajme per rreth gjysem ore ,e heqim dhe per siguri e shplajme perseri ne uje ne paster ,ujin e nderrojme 3-4 here deri sa te dali i paster .Sallaten e presim ne copa te vogla ,sperkatet siper me vaj ulliri ,uthull,kripe si dhe koper te grire imet .E perziejme me kujdes me ndihmen e dy pirunjeve siper i hidhen qepe te grira holle ,si dhe domate ose kastravec sipas deshires ,biles ne shume raste per ta pasuruar ate sa me mire siper mund ti hidhen dhe copa djathi te prera ne forme kubesh .

Per 500 g sallate jeshile nevoiten 
3-4 luge gjelle vaj ulliri ose vaj sallate 
2 luge gjelle uthull 
4-5 fije koper
2-3 copa qepe nga kokrra e plote 
kripe sipas deshires 
po sipas deshires mund ti grijme brenda 2 kokrra domate si dhe gjysem kastraveci,djathe te bardhe  te prere ne forme kubikesh