Panxharit te kuq i priten rrenjet gjethet ,lahet mire dhe zihet ne uje te valuar pa kripe dhe me pak uthull .Pasi te zihet qerohet nga lekura pritet ne feta rrethore .Vendosen ne nje ene ku mbulohen me hudhra te shtypura ose te grira imet e perziere me vaj ulliri si dhe uthull .Pergatitja lehet te marinohet per nje periudhe kohe 2-3 oresh ,nderkohe panxhari me ndihmen e uthulles merr ngjyren e tije te kuqerremte .Hidhet kripe sipas deshires ,dhe vendoset ne pjate ku zbukurohet me majdanoz ose ndonje erze tjeter sipas preferences.
Per nje kg panxhar duhet:
vaj 4-5 luge gjelle
4-5 luge gjethe uthull
1 kokerr hudher mesatare
kripe
majdanoz.
Per nje kg panxhar duhet:
vaj 4-5 luge gjelle
4-5 luge gjethe uthull
1 kokerr hudher mesatare
kripe
majdanoz.