Receta gatimi
Per pergatitjen e sallates me patate normalisht perdoren patatet e vogla ,por ne pamundesi shkojne mire dhe ato te medhat.Patatet lahen dhe zihen ne uje me kripe per 20-25 minuta .Me pas kullohen dhe qerohen nga lekuret ,ku the priten sipas deshires ne forme rrethore ose kubikesh .Siper u hidhen qepet e prera ne forme rrethore dhe sperkaten me vaj ulliri ,uthull piper te zi ,kripe sipas deshires ,dhe se fundi majdanoz te grire .
Per 4-5 persona nevoiten
1 kg patate
4-5 luge gjelle vaj ulliri
3 luge gjelle uthull
1 kokerr qepe te madhe
kripe, piper te zi dhe majdanoz
Per pergatitjen e sallates me patate normalisht perdoren patatet e vogla ,por ne pamundesi shkojne mire dhe ato te medhat.Patatet lahen dhe zihen ne uje me kripe per 20-25 minuta .Me pas kullohen dhe qerohen nga lekuret ,ku the priten sipas deshires ne forme rrethore ose kubikesh .Siper u hidhen qepet e prera ne forme rrethore dhe sperkaten me vaj ulliri ,uthull piper te zi ,kripe sipas deshires ,dhe se fundi majdanoz te grire .
Per 4-5 persona nevoiten
1 kg patate
4-5 luge gjelle vaj ulliri
3 luge gjelle uthull
1 kokerr qepe te madhe
kripe, piper te zi dhe majdanoz