Per pergatitjen e salces beshamel nevojitet:
2 luge gjelle gjalpe
3 luge gjelle miell
2 gota qumesht.
Merret mielli dhe skuqet me gjalpe pa marre ngjyre,ne te hidhet pak qumesht i vaket i cili perziet se bashku me miellin ,pa
e lene ate qe te behet kokerriza (topa),zihet 3-4 minuta ,i hidhet kripe sipas deshires .
Lehet te ftohet ne temperature ambienti dhe me pas i shtohen 3-4 kokrra veze ,per 1 kg salce .
Salca mund te pergatitet e holle mesatare dhe e trashe sipas perdorimit qe mund ta na nevojitet , e holla pershembull perdoret per perimet ,e trasha per mbushje per fileto pule ,dhe mesatarja per perimet e pjekura ,lazanja pastice etj..
2 luge gjelle gjalpe
3 luge gjelle miell
2 gota qumesht.
Merret mielli dhe skuqet me gjalpe pa marre ngjyre,ne te hidhet pak qumesht i vaket i cili perziet se bashku me miellin ,pa
e lene ate qe te behet kokerriza (topa),zihet 3-4 minuta ,i hidhet kripe sipas deshires .
Lehet te ftohet ne temperature ambienti dhe me pas i shtohen 3-4 kokrra veze ,per 1 kg salce .
Salca mund te pergatitet e holle mesatare dhe e trashe sipas perdorimit qe mund ta na nevojitet , e holla pershembull perdoret per perimet ,e trasha per mbushje per fileto pule ,dhe mesatarja per perimet e pjekura ,lazanja pastice etj..